Individuele kooksessies

Het begint met vertrouwen.

Herken je hier iets van? 

#Een beetje ongeduldiger de laatste tijd?

Een stoofpot flans je snel in elkaar, het is vooral veel werk aan het begin, even een korte focus. Voordat al die ingrediënten in de pan gaan moet je ze snijden, hakken, ritsen, zouten…ik zie dat als een metafoor voor alles op een rijtje zetten. Daarna is het geduldig wachten tot al de ingrediënten samen gekomen zijn en met elkaar een geheel vormen. Hoe vind je de rode draad.

#Snel afgeleid? 

Een ingewikkeld, lastig recept helpt je te focussen. Je kan er niet te snel aan voorbij, het vergt aandacht en geduld…. we gaan steeds weer terug naar waar we moeten beginnen. Een goed begin zorgt voor een goed resultaat, beter telkens terug naar het begin dan steeds de verkeerde afslag nemen. Stap voor stap, wanneer je voelt dat je de juiste weg te pakken hebt zie je dat terug in het resultaat.

#Wil je alles perfect?

Laten we soufflés maken ; ).Dat is een uitdaging die je op scherp kan zetten, in afwachting of je alles goed hebt gedaan kan je vertellen wat er met je gebeurt als het op een teleurstelling uitloopt. Niets is perfect maar de weg er heen is mooi en de uitdaging aan gaan kan je op scherp zetten. Wat je daarna doet met de  teleurstelling als de soufflé is ingezakt, is een mooie aanleiding tot een gesprek.

#Hoor je elkaar al een tijdje niet meer? 

Samen koken en afwassen laat je luisteren naar elkaar. Met je zoon of dochter, je collega of je partner. Naast elkaar aan het werk, iets creëren, elke actie is van invloed op het eindresultaat, daar kan je niet omheen. Geef je elkaar voldoende ruimte, neem je over of laat je overnemen, is het eind resultaat wat je ervan had verwacht? Zit er evenveel van jullie beide in? Een mooie aanleiding tot gesprek.

#Somber.

We bedenken een menu met een begin en een eind of maken een taart. We gaan voor de high fives! Nadat jij hebt aangegeven wat je graag eet maken we samen een menu waar je aan gaat werken. We doen het samen, in dit geval is het doen van groot belang. Even uit je hoofd en ervaren dat dat lukt, en dat je trots op jezelf mag zijn. We maken het mooi op, presenteren het en of je neemt het mee naar huis of we eten samen. Ik laat je weer kennis maken met genieten.

#‘Ongewenst’ alleen?

Laten we gaan kneden, pasta of brood en een fles open trekken. Alles (weer) zelfstandig moeten doen, alleen thuis komen, jezelf zien door de ogen van een ander, eten met lange tanden… het hoeft echt niet. Zelfstandigheid zit hem ook in het genieten van jezelf van wat jezelf hebt gecreëerd. Door te koken geef je aandacht aan al je zintuigen een krachtige aandacht als dat bestaat niet. Jij toont aan jezelf dat je er toe doet, dat is het begin van al het geluk wat op je pad komt…. laten we schoonheid creëren op het bord en genieten.

#Kwaad?

Wat dacht je van pesto maken met een vijzel. Hakken, snijden of juist kneden, pasta draaien, zacht romige saus maken of juist zoetigheid bakken. De kwade angel, het gevoel dat er onrecht is gedaan, je niet verder komt..  Geef het maar een zet, het mag er uit maar geef me even de tijd om de messen weg te leggen. Ik wil je laten zien dan de angel meestal naar binnen slaat met als resultaat dat je je fysiek een psychisch ongemakkelijk gaat voelen. Dat gebeurt niet alleen met kwaad zijn maar ook met somber, pessimistisch, jezelf in een draaikolk verliezen.

Mijn keuken staat er voor open.

#Te druk?

Stel jij te hoge eisen aan jezelf?

Laten we maken wat jij lekker vind, met aandacht. Schouder aan schouder laat ik zien hoe. De wereld doet even niet mee alleen jij in de keuken aan het werk om iets te maken wat jij lekker vind en als ik je daarbij wat kan leren dan graag. Kijken en luisteren naar jezelf is iets wat we soms voor een lange tijd vergeten. Een vreemde in de spiegel mee laten kijken zonder oordeel kan verhelderend zijn. Humor en lachen is een belangrijk onderdeel van loslaten.

En dat kan in de keuken van Marleen.

Waarom zou je hiervoor kiezen

Open, objectief, eerlijk en vriendelijk zoeken we samen naar originele en vindingrijke spinsels voor de vragen en situaties die jouw leven zoet, pittig en zuur maken. Ik ben je klankbord als het ware. 

Alleen al je verhaal delen kan je helpen je last en je spanning te verminderen. In mijn ervaring voer je de beste gesprekken naast elkaar en in dit geval terwijl we samen koken in een prettige omgeving. 

Ik geloof  in de kracht van doen; uit je hoofd en in je lijf.

Dus

Weg uit de alledaagse drukte ben je van harte welkom in De keuken van Marleen. 

Alles is bespreekbaar de schaamte voorbij. We houden het luchtig het is geen therapiesessie maar alles mag op tafel. 

Humor en lachen voor het zoet en een traan voor het zout.

Informatie via:

Mail:  info@dekeukenvanmarleen.com

Locatie:

Nijmegen/Zierikzee (zomerseizoen). in overleg op een andere locatie.

In overleg bij je thuis.

Prijs: afhankelijk van de locatie vanaf 150,00 incl. materiaal, excl. reiskosten.